Krejčíř se chystá na návrat z Afriky. V tamním vězení se bojí o život

České podsvětí se připravuje na návrat Radovana Krejčíře, tvrdí s odkazem na zdroje z bezpečnostní komunity web Neovlivní.cz. Kontroverzní podnikatel a zločinec je na útěku od roku 2005, kdy uprchl ze své pražské vily během policejní domovní prohlídky. Z Česka zamířil na Seychely, odkud se následně přesunul do Jihoafrické republiky.

V Česku byl Krejčíř za finanční podvody v nepřítomnosti odsouzen k 15 letům vezení. Trestu se ale nakonec nevyhnul ani v JAR, kde ho v roce 2016 soud kvůli několika trestným činům, včetně pokusu o vraždu a únosu, odsoudil na 35 let za mřížemi. Česko několikrát žádalo o jeho vydání, zatím však neúspěšně. Sám Krejčíř pak měl podle jihoafrického webu Independent Online opakovaně vyjádřit obavy o svůj život v drsných podmínkách jihoafrické věznice Leeuwkop.

[chooze:article;value:498292]

"Zachytili jsme informace z jeho prostředí, že se jeho lidé tentokrát zcela vážně připravují na Krejčířův návrat do České republiky. Vyčlenili v té souvislosti spoustu peněz, mluví se až o 100 milionech. Krejčíř prostě chce za každou cenu z jihoafrického vězení domů," uvedl zdroj portálu Neovlivní. Peníze prý mají sloužit hlavně na úplatky. Podle dalšího zdroje pak bere Krejčířovo okolí jeho návrat jako jistou věc.

O snaze Radovana Krejčíře dostat se domů se mluví již delší dobu. Už loni v létě měly jihoafrické úřady varovat Česko, že se mafiánský boss chystá zpět do vlasti. České instituce se ale k tomuto varování odmítly podle Deníku N, který s touto zprávou přišel, oficiálně vyjádřit.

O vydání Radovana Krejčíře z Jihoafrické republiky se rozhodovalo už v roce 2020:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.