Křesťané slaví narození Ježíše. Kněží v kostelech slouží jednu mši za druhou

Bohoslužbu ve vánočně vyzdobených kostelech si v neděli nenechali ujít ani mnozí ateisté. A chrámy se na Štědrý den plnily už od rána. "Vánoce jsou pro každého něco jiného. Pro mě jsou to samozřejmě křesťanské svátky, ale každý rok ty Vánoce mají takovou jinou příchuť," poznamenal kněz Tomáš Halík.

"Je to důležitý svátek nejen pro nás pro křesťany, ale pro celý svět. Oslavujeme, že se narodila láska," připomněl kněz Ivan Fišar.

Celý adventní čas platí pro křesťany za jedno z nejhlavnějších období v roce. Letos bylo ale krátké. Štědrý den je současně čtvrtou adventní nedělí. O to náročnější je to pro kněze. "Musíme do toho dne vměstnat adventní neděli a ještě nějakou liturgickou předchuť Božího hodu vánočního," popsal kněz Ladislav Nosek.

[chooze:article;value:534451]

Součástí vánočních svátků jsou i půlnoční mše. Lidé na ně vyrazí i tentokrát jen pár hodin po štědrovečerní večeři. Vyhledávají je i ti, kteří nepatří mezi věřící. Naopak někteří křesťané si je budou muset kvůli práci odpustit.

"Začínáme už slavit naši zítřejší slavnost narození našeho pána Ježíše Krista, což je úplný základ naší křesťanské naděje," vysvětlil kněz Josef Biernát. Vánoční čas není jediný, kdy jsou bohoslužby hojně navštěvované. Stejně je tomu i během Velikonoc.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.