Krev není voda. Blízké příbuzné pomáhá najít pořad Ztracená rodina

[chooze:gallery;value:33159]

​Pořad Ztracená rodina nabízí poslední šanci lidem, kteří zoufale touží najít dávno ztracené příbuzné. Pomáhá hrstce lidí, z nichž někteří mnoho let marně hledají členy rodiny. Zkoumá pozadí a kontext odcizení každé rodiny a sleduje detektivní práci a často složitý a emocionální proces hledání každého ztraceného příbuzného, než se znovu shledají.

S pomocí Pergnerové a Vaňury je každý příbuzný veden procesem, při kterém jsou vystopováni členové rodiny, které hledal někdy i celý život. Pořad sleduje případy od dospívajících matek, které se cítily neschopné si ponechat své děti, otce, kteří odešli od rodiny, až po adoptované děti, které celý život touží poznat své biologické rodiče a příbuzné.

[chooze:article;value:515962]

​"Ztracená rodina je nový formát nabitý emocemi, které vycházejí z letitých trápení nebo nezhojených křivd. O to silnější a radostnější jsou pak momenty shledání nebo smíření," říká programová ředitelka TV Nova Silvia Majeská. Podle ní je jen málo televizních osobností, které by dokázaly citlivě pracovat s tak křehkými tématy. "Tereza Pergnerová je jednou z nich. Velké díky za to, že můžeme navracet svým divákům ztracené rodinné štěstí, patří právě jí a Mirkovi, bez jehož proslulých investigativních postupů by to nešlo," doplnila Majeská.

Tento pořad přináší pohled na silné lidské osudy. "Diváci můžou být součástí hledání i shledání blízkých lidí, kteří se spatřují někdy poprvé a jindy třeba po dlouhých 50 letech. Obsahem projektu jsou často velmi bolestná, letitá odloučení, nedorozumění, křivdy, vědomé i nevědomé nepravdy a k těm je třeba přistupovat s velikým respektem, citem a opatrně zacházet s každou informací. Nejde o senzace, ale o hluboké lidské prožitky," zmínila Pergnerová.

[chooze:article;value:518177]

​Každá epizoda přinese dva příběhy. Ten úplně první je o sympatickém Davidovi, který byl odebrán své rodině a touží už roky poznat svou biologickou matku. Ve druhém příběhu se televize Nova pokusí spojit sestry, které o své existenci navzájem nevěděly. Jedna žije v Praze, druhá v daleké Kanadě.

"Z natáčení v Kanadě mám velmi silný zážitek. Ve Vancouveru jsme hledali Kate, a když jsme se s ní setkali, tvrdila, že vůbec nemluví česky. Mně se ale podařilo ji rozmluvit a měl jsem z toho velikou radost," láká na čtvrteční díl Vaňura.

Sledujte nový pořad Ztracená rodina už ve čtvrtek ve 21:35 na Nově nebo s týdenním předstihem na Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.