Kriminalita cizinců v Německu prudce vzrostla. Čísla jsou alarmující

Několik německých zemských ministrů vnitra z nejvýznamnějších politických stran uznalo spojitost mezi masovou migrací a zvýšenou kriminalitou. Jak připomíná portál European Conservative, německá vláda přitom tuto spojitost léta popírala.

Nové údaje vyplývají ze statistik policejní kriminality ministerstev vnitra jednotlivých spolkových zemí za loňský rok, které od začátku týdne postupně zveřejňují. Zatím tak učinilo devět z nich. Německý deník Bild označil čísla za alarmující.

Nejhorší situace s nejvýraznějším kontrastem mezi podílem cizinců ve skupině pachatelů a podezřelých a podílem cizinců na populaci je v Sasku. Za ním je pak Sasko-Anhaltsko a Šlesvicko-Holštýnsko. Ve všech třech státech vzrostlo prý procento kriminality pachatelů nebo podezřelých bez německého občanství až trojnásobně.   

[chooze:article;value:547295]

Bavorský ministr vnitra Joachim Hermann v pondělí na tiskové konferenci otevřeně přiznal, že nárůst kriminality souvisí se zvýšenou migrací. "Kriminální statistiky jasně ukazují, že nekontrolovaná imigrace má negativní dopad na bezpečnostní situaci," řekl. Úřady podle něj nebudou tento trend akceptovat.

Podle ministra je údajně klíčové, aby cizinci po odpykání uděleného trestu Německo opustili. "Obzvláště důležité je odstranit ze země cizince, kteří představují nebezpečí pro veřejnou bezpečnost, co nejdříve po odpykání trestu,“ zdůraznil. V loňském roce Bavorsko zaznamenalo nárůst kriminality celkového počtu přistěhovalců podezřelých ze spáchání trestných činů o 20,5 procent.

Kategorie násilných trestných činů podle policie zahrnuje vraždu, zabití a vraždu na objednávku, dále znásilnění a sexuální napadení. Objevují se tam prý ale i loupeže, predátorské vydírání, únosy, braní rukojmích a mimo jiné i útoky na leteckou a námořní dopravu

[chooze:article;value:547620]

Drastický meziroční nárůst v podílu migrantů podezřelých z trestné činnosti zaznamenalo také Severní Porýní-Vestfálsko, nejlidnatější spolková země Německa. Ze 480 000 podezřelých z trestného činu údajně nemělo v roce 2023 německé pasy 35 procent z nich, což je o deset procent více než předchozí rok. Podíl migrantů podezřelých z násilných trestných činů pak měl vzrůst o šest procent.

Výsledné statistiky znepokojily také Herberta Reula, ministra vnitra Severního Porýní-Vestfálska. Německo podle něj podcenilo integraci imigrantů . "Čísla nám říkají, že pokud jde o integraci, neudělali jsme svůj domácí úkol," prohlásil.

Česku trestnou činnost cizinců prý policie téměř nezaznamenává. "Vzhledem k tomu, že jsme primárně tranzitní zemí pro nelegální migraci, tak zde prakticky není zaznamenána trestná činnost těchto osob," vysvětlil pro TN.cz mluvčí policejního prezidia David Schön.

Zákon o migraci vyvolal v USA odpor společnosti. Nejvyšší soud ho pozastavil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.