Kritická situace v Jihlavě. Nemocnice omezuje péči pro nedostatek zdravotníků

Chod některých oddělení jihlavské nemocnice je částečně omezený. Chybějí lékaři i sestry. A nejhorší situace je na plicním oddělení, kde budou nově přijímat už jen akutní případy. Aby situaci zvládli, přeposílají pacienty s lehčími nebo chronickými problémy do ambulantních pracovišť po okolí.

​A omezenější péče je kvůli nedostatku personálu i na ortopedickém oddělení. "Aktuálně musíme omezovat činnost jedné z plicních ambulancí a také ortopedickou ambulanci," potvrzuje mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Špitál postrádá desítky lékařů, sester i kuchařů a nedaří se je nalákat ani na tučné náborové bonusy, které dosahují až na částku 750 tisíc korun. Kraj Vysočina se také snaží podporovat mediky už během jejich studia.

[chooze:article;value:574808]

Část pacientů, které ve zdravotnickém zařízení oslovil štáb TV Nova, se domnívá, že nemocnice má nedostatek personálu, protože lékaři a sestry odjíždějí pracovat za vyššími platy na Západ.

Cestou, jak situaci zlepšit, je třeba větší zapojení zahraničních lékařů. Třeba od letošního května se mohou u nás díky novele zákona stomatologové z ciziny snadněji zapracovávat pod dohledem českých zubařů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.