Krize v Pardubické nemocnici: Desítky lékařů stále nestáhly výpověď

Před polednem není v čekárnách nemocnice prakticky jediné volné místo. Třeba Petra Hrušková čekala na ošetření dvě hodiny. Má zánět šlach a taky strach z chybějících lékařů. "Po rehabilitacích na kontrolu musím a jak se mě to dotkne, to uvidíme," řekla.

Dvouměsíční výpovědní lhůta šesti desítek doktorů končí posledního května. Výpověď zatím vzali zpět jenom dva a nad nemocnicí se už stahují mračna. "Máme záložní plán, který bychom aktivovali v případě, že k dohodě nedojde," ujistila mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová.

[chooze:article;value:549240]

​Jak záložní plán vypadá, nemocnice ale nesdělila. Jednání mezi odborovými svazy ale prý dohodou už skončilo, a to navýšením hodinové taxy. "Jsme udělali jako gesto navýšení příplatků za práci o víkendech a ve svátcích sice o deset korun, ale všem profesím," řekl pardubický hejtman Martin Netolický (SOCDEM).

Nemocniční odboráři v SMS zprávě píší, že už další jednání neprobíhají a z lékařů se prý nenašel nikdo, kdo by se chtěl k celé situaci vyjádřit. Tahle úprava nakonec ve všech pěti krajských nemocnicích má vyjít ročně na 30 milionů korun.

V tuto chvíli je to jednání mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci, kteří dali výpověď. Lékaři ale své výpovědi zatím nestahují. Nemocnice doufá, že se tak do konce května stane. Už tak má personální podstav, doktory shání 21 oddělení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.