Kromě lupu ukradl zloděj i psa. Po sedmi letech ho našli kousek od Česka

Fenku Kiru přivítal Ital Andrea Corianò s manželkou Paolou a dvěma dětmi do rodiny v roce 2011, když bylo Kiře pouhých pár týdnů. Psí slečnu amerického stafordširského teriéra si celá rodina okamžitě zamilovala a fenka se tak brzy stala plnohodnotným členem rodiny.

Vše se ale změnilo v noci z 15. na 16. března 2016. Do domu, kde rodina bydlela, se vloupal zloděj. Kromě ukradených věcí ale odnesl i něco, co mělo pro rodinu nevyčíslitelnou hodnotu – Kiru. Andrea krádež nahlásil na policii. Ta ale zloděje ani psí slečnu nenašla. Její příběh přinesl italský deník Brindisi Report.

Po zoufalých sedmi letech neúspěšného hledání se ale věci daly konečně do pohybu. První stopy vedly do Polska. Tisíce kilometrů od domova se fenka dostala do útulku v Lublinu, odtud se dostala do útulku ve Svídnice, píše deník Polsat News. Tam dostala jméno Bašta.

[chooze:article;value:493282]

​"Bašta k nám přišla z Lublinu, její historie z dřívějšího života je nám neznámá. Bašta je skvělý a mazlivý pes. Pobyt v útulku jí ale bohužel nedělá dobře. Snáší to velmi špatně a ubíjí ji deprese," uvedla dobrovolnice z polského útulku ve facebookovém příspěvku, který nabádal k adopci fenky.

Tu si nakonec osvojil pán z Německa. Kira tak odjela s novým majitelem do německého Karlsruhe. Muž se však o teriéra nedokázal postarat a odvezl ho do německého útulku. Tam ale jeden ze zaměstnanců objevil, že je fenka očipovaná.

[chooze:article;value:490734]

​Číslo mikročipu poslal různým evropským organizacím, včetně Arpat Italia, která provozuje seznam pohřešovaných zvířat v Itálii. Právě díky vytrvalé práci zaměstnance útulku se ukázalo, že nalezená fenka je skutečně italskou Kirou.

"Nikdy nezapomenu na ty emoce při telefonním hovoru, kdy jsem informoval Andrea, že je Kira naživu," řekl zaměstnanec. Andreovi poslal fotky a ten svou milovanou Kiru okamžitě poznal. Aby se ale fenka vrátila domů, musela ujet tisíce kilometrů.

S přepravou psa na jih Itálie pomohlo několik dobrovolníků. Fenka vyrazila z Německa 4. března a po několika dnech na cestě se setkala se svou původní rodinou. Jakmile rodinu uviděla, začala vrtět ocasem. "Nemysleli jsme si, že tento den přijde. Máme obrovskou radost," řekl Andrea. Kira se tak vrátila do svého domova k rodině, která na ni nikdy nezapomněla.

Pes, který pomáhá dětem, je v pořádku. Našli ho po týdnu hledání:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.