Krutá rána pro KLDR. Kim na inspekci zjistil, že jeho vojáci jsou neschopní

[chooze:gallery;value:37651]

​Kim Čong-un se nedávno ukázal v roli zdatného vojáka, když se se zbraní v ruce aktivně zúčastnil vojenského cvičení na základně speciálních sil. Po jeho odjezdu ale bylo asi 20 vojáků zatčeno, zjistil web Daily NK. Podle portálu zdroj v Pchjongjangu upozornil, že dvě desítky vojáků, kteří se cvičení zúčastnili, byly v polovině září zatčeny a převezeny do armádního bezpečnostního úřadu.

Důvodem mělo být porušení Kimových osobních bezpečnostních protokolů. Zdroj uvedl, že Kimův bezpečnostní tým měl pocit, že se vojáci nesoustředili. "Během střeleckého cvičení působili nedbale, což potenciálně ohrozilo život vůdce. Pohled na nejvyššího představitele při cvičení s ostrou střelbou je riskantní, a mohlo to způsobit dokonce i nehodu. Kimův bezpečnostní personál vojáky za takové nevhodné chování tvrdě kritizoval," citoval web zmíněný zdroj.

[chooze:article;value:577091]

Chování některých vojáků ochranku severokorejského vůdce údajně velmi rozčílilo hlavně proto, že o návštěvě Kim Čong-una všichni předem věděli a vše kolem jeho pobytu nacvičovali. Přesto to nedopadlo podle představ vůdcova bezpečnostního týmu.

Vojáci se údajně chovali nezodpovědně především během demonstrací se zbraněmi. Ochranka neváhala na adresu vojáků a celé posádky použít výrazy "nedostatek mentální připravenosti základny speciálních sil". "To vedlo k obviněním z neupřímných postojů během cvičení," dodal zdroj.​

"Velitelé jednotky a ti, kteří se na tom podíleli, pravděpodobně čelí tvrdým trestům, protože úřady berou takové chyby během návštěv nejvyššího vůdce velmi vážně. Konečný trest však musí schválit Kim," upřesnil portál.

Cílem návštěvy výcvikových jednotek bylo dle tamní agentury KCNA přesvědčit se o "stěžejní síle ozbrojených sil KLDR", která má umět "zničit nepřítele bez zaváhání". 

Drsné prohlášení Kim Čong-una: Můžeme okupovat Jižní Koreu, tvrdí (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.