Krutá smrt malého Kamila (†8): Otčím už není obviněný z pokusu o vraždu

Pokud Dawida B. odsoudí, ve vězení si pobude dlouho. Pokus o vraždu prokuratura smetla ze stolu a ve čtvrtek ho obvinila z vraždy za zvlášť krutých okolností. Informoval o tom portál PolsatNews.

"Chlapcův nevlastní otec byl obviněn z vraždy za zvlášť krutých okolností, ke které ho motivovaly odpudivé pohnutky. Obviněný svým jednáním způsobil těžká zranění osmiletého chlapce, která vedla k jeho smrti, přičemž mu ve stavu bezprostředního ohrožení života neposkytl žádnou pomoc," řekla mluvčí gdaňské prokuratury Marzena Muklewiczová.

[chooze:article;value:503962]

Otčím malého Kamila trýznil přinejmenším od listopadu 2020 do 3. dubna 2023, kdy skončil v kritickém stavu v nemocnici. Měl ho mlátit do všech částí těla, třískat s ním o podlahu a nábytek, kopat do těla a hlavy nebo ho pálit cigaretami, připomněl web se.pl.

Přísnějšímu obvinění čelí i chlapečkova matka Magdalena B., teď jí hrozí trest za napomáhání k vraždě. Původně ji stíhali za zanedbání péče. "Dawid B. se přiznal pouze k agresivnímu chování vůči nezletilému Kamilovi, týrání popřel. Magdalena B. se nepřiznala k ničemu," doplnila Muklewiczová.

[chooze:article;value:503539]

Nejdrastičtější zranění způsobil nevlastní otec Kamilovi pravděpodobně koncem března. "Bylo zjištěno, že 29. března nevlastní otec Dawid B. násilím odvedl dítě do sprchy, svlékl ho a polil vařící vodou. Hodil ho na podlahu, udeřil ho sprchou a poté ho odvlekl do kuchyně, kde jej hodil na rozpálená kamna," popsal zástupce generálního prokurátora Krzysztof Sierak.

V případě prokázání viny hrozí Davidovi B. osm až 25 let za mřížemi nebo doživotí. Magdaleně B. hrozí dva roky až osm let.

Polský premiér v reakci na smrt Kamila volá po obnovení trestu smrti:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.