Krutý osud Alaina Delona: Velké bolesti, sebevražedné myšlenky a boj o dědictví

[chooze:gallery;value:34439]

​Fanoušci francouzského herce Alaina Delona jsou v šoku ze smutných novinek o jejich oblíbenci. Tamní média totiž přinesla informace týkající se jeho zdraví. Z lékařské zprávy, do které nahlédla francouzská televizní stanice BFM TV, vyplývá, že Delon je fyzicky i psychicky zesláblý a už nemá vůli žít.

"Velké riziko sebevraždy, totální ztráta rozlišovacích schopností, permanentní bolesti po celém těle." I takové věci se píšou ve zprávě, kterou lékaři vypracovali mezi 13. zářím a 4. říjnem 2023. Zdravotníci tento dokument vypracovali kvůli soudnímu sporu, který vedou jeho tři děti.

Hercův vážný stav potvrdil i deník Le Parisien, který odhalil obsah policejního vyšetřování. Vyplývá z něj, že je Delon velmi oslabený a nemá vůli žít.

Děti se soudí

​Delonovi tři potomci se přou, kdo se o otce postará. Ve skutečnosti prý jde ale především o rozdělení majetku po jeho smrti. Anthony a jeho bratr Alain-Fabien totiž viní sestru Anouchku, že chce otce odvézt do Švýcarska, aby po jeho smrti platila nižší dědickou daň.

[chooze:article;value:532963]

Anouchka ale tvrdí, že chce otci v alpské zemi poskytnout kvalitní lékařskou péči. Tento spor francouzský soud nakonec vyřešil tak, že jmenoval zákonného zástupce, jehož úkolem je pomáhat 88letému Delonovi s rozhodováním ohledně zdravotní péče.

Hercův stav se začal zhoršovat po roce 2019, kdy prodělal mrtvici. Do srpna 2021 ale jeho intelektuální schopnosti zůstaly "zachovány". V období od září 2021 do června 2023 znalec zjistil "změnu mentálních schopností s výraznou změnou rozlišovací schopnosti". Od července 2023 expertíza uvádí "závažnou změnu jeho duševního zdraví, specifickou pro úplné zrušení jeho rozlišovacích schopností".

Alain Delon se v poslední době uzavřel před světem. V roce 2021 ale dorazil na pohřeb svého kamaráda Jeana-Paula Belmonda, jehož smrt ho velmi zdrtila (9/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.