Krvavý horor na Slovensku. Běžkyni málem roztrhali tři bojoví psi

Slovenští policisté vyšetřují útok psů na mladou ženu, který se stal nedaleko obce Dolný Bar. "Majitel 3 psů rasy American Bully je měl ve čtvrtek kolem oběda venčit na volno, aniž by kterémukoliv z nich dal vodítko nebo náhubek," informovala slovenská policie na facebooku.

"V tu chvíli kolem nich proběhla 35letá žena, na kterou se psi bez jakéhokoliv důvodu vrhli. Několikrát se jí zakousli do oblasti rukou a stehen," upřesnila policie. Žena následně skončila v nemocnici.

[chooze:article;value:529128]

Podle policie se nejednalo o první případ, kdy byli zrovna tito psi agresivní. "Policisté muže v souvislosti s útoky jeho zvířat vyšetřovali už v minulosti. Dvakrát se jednalo o přestupky a v jednom případě byl útok tak závažný, že za něj byl muž pravomocně odsouzen za ublížení na zdraví," vysvětlili slovenští policisté. 

Muži aktuálně hrozí vězení. "Dunajskostredští policisté majitele psů zadrželi a po provedení potřených úkonů obvinili z trestného činu ublížení na zdraví, za který mu může hrozit trest odnětí svobody až na 1 rok," objasnila policie. Lidé jsou totiž za mazlíčky plně zodpovědní a venčit je mohou pouze v případě, že je dokážou v každé situaci ovládat.

Muž chodil po městě a strkal do lidí. Surový útok na seniorku zachytila kamera (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.