Moderní bydlení

Krveprolití během zatýkání v Severní Karolíně! Útočník zastřelil tři maršály a zranil dalších pět policistů

"Dnes jsme přišli o několik hrdinů, kteří se prostě snažili udržet naši komunitu v bezpečí," citovala agentura Associated Press z prohlášení šéfa policie v Charlotte Johnnyho Jenningse během tiskové konference. Přestřelka se podle jeho slov strhla ve chvíli, kdy se zásahová jednotka blížila k domu a hledaný podezřelý na policisty vystřelil. Útočník, který dosud nebyl identifikován, byl během akce zastřelen na předzahrádce domu. Policisté se však záhy ocitli znovu pod palbou, když na ně začala z domu střílet další osoba.

Postřelení policisté byli zraněni právě ve chvíli, kdy se snažili zachránit své zraněné kolegy. Jeden ze zraněných policistů je členem zásahové jednotky a ostatní čtyři pracují na policejním oddělení Charlotte-Mecklenburg, uvedl Jennings s tím, že jeden z policistů je podle něj v kritickém stavu. Při přestřelce byli zabiti také tři členové U.S. Marshals Task Force. Jde o jedenu z nejstarších amerických federálních institucí, která poskytuje pomoc ostatním orgánům činným v trestním řízení při pátrání po osobách vyhýbajících se spravedlnosti.

[chooze:article;value:541902]

Policie již dříve popsala incident jako "aktivní situaci" a uvedla, že na místě je zásahová jednotka SWAT. Po tříhodinové přestřelce byl dům na předměstí Charlotte doslova roztrhán. Při útoku obrněných vozidel byla z domu vytrhána okna i celé dveře. Podle informací serveru ABC News zadrželi policisté po zásahu v domě ženu a sedmnáctiletého muže. Oba jsou podle Jenningse nyní vyslýcháni. Kromě toho policisté uvnitř nalezli "vysoce výkonnou" pušku. Kdo z dvojice zadržených střílel policisté nyní zjišťují.

https://twitter.com/AP/status/1785069384425148594

"Je spousta otázek, které je třeba zodpovědět," řekl čtyři hodiny po střelbě na během brífinku Jennings. "Musíme plně pochopit, proč k tomu došlo, a také zachovat integritu vyšetřování". O střelbě byl informován i prezident USA Joe Biden, který uvedl, že je v kontaktu se státními a místními představiteli. Místní komunitě vyjádřil soustrast a podporu.

Během šesti let zadržela regionální pracovní skupina více než 8 900 hledaných osob, uvádí na svých internetových stránkách služba U.S. Marshals Service. Naposled byl její příslušník zastřelen při výkonu služby byl v listopadu 2018 v arizonském Tucsonu.

Mladý Američan postřílel část rodiny, šla po něm zásahová jednotka (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.