Krveprolití otřáslo i zasahujícími policisty. Tři žádají o pomoc psychologů

Otřesný útok střelce na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy si vyžádal kromě jiného také zvýšenou činnost psychologů a terapeutů, kterým lidé volají s žádostí o pomoc. "Děkuji psychologům a neziskovkám, že nám pomáhají v intervenční činnosti," prohlásil na páteční tiskové konferenci ředitel pražské policie Petr Matějček.

"V současné době je na středisku k dispozici linka, kam se nám ozývají lidé nejen s poznatky, ale i s žádostmi o pomoc. I ze strany policistů. Můžu potvrdit, že již tři policisté požádali o nějakou intervenční pomoc," přiblížil Matějček.

I on byl otřesen tím, co na místě činu viděl. "Já jsem na místě byl. Zanechalo to ve mně velkou stopu a mohu říct, že jsem tím otřesen," přiznal Matějček, který podle svých slov slouží u policie 40 let.

[chooze:article;value:534159]

Práci policistům podle jejich ředitele neulehčovali ani lidé, kteří se na celou událost dívali z okolních budov. I to byl totiž prý jeden z důvodů, proč se na vraha na ochozu budovy nezačalo střílet dříve.

"Uvědomme si, že ten pachatel byl v zákrytu, že v okolí je spousta budov, kde se nacházeli občané, kteří koukali na tu situaci, a bylo by velice nešťastné, kdyby použitím zbraně ze strany policie došlo k jakémukoliv dalšímu zranění, potažmo úmrtí," dodal ředitel pražské policie.

Podívejte se na zásah očima policistů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.