Krysy obsadily přímořské letovisko. Dorůstají do velikosti koček

Neobvyklý problém řeší úřady v britském městě Tenby. Tamní malebnou pláž Castle Beach totiž obsadil nebývalý počet krys, které jsou prý velké jako kočky, uvedl web BBC. Obří hlodavci tak od moře odhánějí procházející se turisty.

Kromě toho způsobují další neobvyklý problém. Krysy si v okolních útesech tvoří nory a rozsáhlé tunely. Podloží je tak nestabilní a hrozí jeho zřícení. Na místě jsou tedy postaveny zábrany a rozmístěny návnady. "Jsme si vědomi problémů s hlodavci a potřeby dalších návnadových míst a pracujeme na řešení tohoto problému," prohlásil podle webu Independent jeden z tiskových mluvčích rady hrabství Pembrokeshire.

[chooze:article;value:466105]

Na Castle Beach ročně zavítají desítky tisíc turistů a je jednou z nejnavštěvovanějších pláží ve Walesu. Právě neukáznění návštěvníci mohou být jedním z důvodů, proč k masivnímu rozmnožení krys došlo. "Někteří lidé krmí ptáky a ti zase krmí krysy. Problému to vůbec nepomáhá," sdělila starostka Tenby Sam Skyrmeová-Blackhallová.

Hlodavcům navíc podle tamních obyvatel nestačí jen pláž a blízké útesy. Lidé je potkávají i na ulicích. "Vidíme krysy pobíhat po silnicích nejméně jednou týdně," prohlásil jeden z místních. Dalšímu se pak před několika měsíci krysa objevila přímo v obýváku. "Najednou se ta věc rozběhla a trefila mě do nohy," postěžoval si.​

Na českých polích se opět přemnožili hraboši. Zemědělci se obávají, že se bude opakovat katastrofický scénář z roku 2019. Podívejte se na únorovou reportáž:

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.