Kuřecí játra zelená od žluče. Reportér se při kontrole v Mostu nestačil divit

Štáby televize Nova během předchozích kontrol v minulých týdnech viděly ledacos, ale aby z kuřecích jater vykukovala zřejmě žluč, to ještě nezažily. Z takových jater by měl radost možná tak Rákosníček, a to proto, že byla zelená. Žádný lidský strávník by ale takovou dobrotu na talíři zřejmě mít nechtěl. 

"Pakliže je nějaké maso kontaminováno žlučí, tak je to neprodejný produkt a měl by se urychleně stáhnout z prodeje," vyjádřil se agroekonom Pavel Havel. "To je úplně to samý, jako kdyby tam byl kus bahna," doplnil ho odborník na kvalitu potravin z České zemědělské univerzity Tomáš Maier. 

[chooze:article;value:498660]

​V mosteckém Tescu reportér naopak pochválil kvalitu ovoce a zeleniny. Až na pomeranče byly téměř bez chyby. Horší to už bylo u pečiva. Některé zabalené kusy chleba vypadaly, jak když s nimi někdo hrál rugby.

V Mostu reportér ještě chvíli zůstal a přesunul se do sousedního Penny Marketu. Tam zřejmě bylo horko banánu, který se svlékl skoro do naha. "Závěrem musím říci, že většina potravin v Mostu byla kvalitních, to ale nemění nic na tom, že žluč do balení jater rozhodně nepatří," zakončil reportér. 

Podle ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) máme díky práci dozorových orgánů na trhu dlouhodobě vysokou kvalitu potravin. A tak televize Nova zkušenost z Mostu předala přímo do jeho rukou a požádala ho, aby zjednal nápravu.

[chooze:article;value:498874]

​"Já děkuju TV Nova, že se věnuje kvalitě potravin a odhalování těch špatností, které se bohužel občas objeví na pultech obchodů. Tohle je špatně. Předáme to potravinářské inspekci, aby to prošetřila," vyjádřil se k zeleným játrům i banánu ministr.

"Státní zemědělská a potravinářská inspekce si podnět převzala a aktuálně se jím zabývá," sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.