Kvakoš měl zlomené nohy, nakonec dolétl až do Afriky

Měl obě nohy zlomené. Kvakoš noční je chráněným druhem volavky. Podařilo se ho vyléčit, záchranáři ho vypustili do volné přírody. Díky vysílačce zjistili, že odletěl přezimovat až do Afriky.

To je jen jeden ze zhruba 5 200 loňských případů ze Záchranné stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy. Dvěma labutím pracovníci stanice pomáhali i během silvestrovských oslav v centru metropole. Vyplašily je petardy, které jsou na místě zakázané.

[chooze:article;value:392526]

​"Sice jsme měli klidnější oslavy vítání nového roku než v době, kdy byla zábavní pyrotechnika povolená, musím ale podotknout, že ani současný stav, kdy někteří lidé zákaz nerespektují, není ideální," říká pro TN.cz Zuzana Pokorná z pražské záchranné stanice.

Tisícovce zvířátek se loni také podařilo pomoci ve Stanici Pavlov z Havlíčkobrodska a je mezi nimi též velmi vzácná poštolka rudonohá.

[chooze:article;value:467371]

​"Našli jsme ji ve městě Sázava, měla velmi starou zlomeninu křídla. Přežila a zotavila se tak, že požírá červíky a prohání cvrčky," vysvětluje pro TN.cz Petra Hulvová ze Stanice Pavlov. "Létat už asi nikdy nebude, stal se z ní ale miláček. Má velkou chuť žít a jezdí s námi také do škol a školek. Předvádí se tam před dětmi a chytá své oblíbené červíky," dodává.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.