KVÍZ: Pravá jména slavných jsou často záhadou. Změnila si jej Bílá i Štěpnička

[chooze:gallery;value:32796]

​Originalita, nespokojenost s vlastním jménem nebo přijetí jména od svých příbuzných, výsledek je však stejný, část celebrit je známá pod svým pseudonymem a jejich skutečná jména mnohdy netuší ani jejich nejvěrnější fanoušci.

Zatímco zpěvačka Lucie Bílá si zvolila svůj pseudonym kvůli libozvučnosti, herec Jiří Štěpnička měl pro změnu jména mnohem hlubší důvod. Během své dlouholeté kariéry se totiž na mnoha smlouvách začal podepisovat uměleckým příjmením Štěpnička, místo rodného Samce. Po revoluci se na doporučení dcery, že také postup není úplně právně v pořádku, rozhodl pro oficiální změnu. Z Jiřího Samce se tak oficiálně stal Štěpnička.

[chooze:article;value:505723]

​I další umělci se nechali přejmenovat. Například zpěvák Marek Ztracený už oficiálně vystupuje pod svým pseudonymem. Ten si po svatbě vzala i jeho manželka. To stejné učinila i herečka Taťána Dyková, jejíž manžel si místo otcova rodného příjmení později osvojil jméno Dyk po své mamince a dědečkovi. Hudebník Felix Slováček se zase zbavil křestního jména Antonín a přijal přezdívku Felix, kterou dostal na střední škole od kamarádů.

[chooze:quiz;value:8e39ecd4-e6c2-41ca-b5a2-fd35e6f9c1e8]

Velkolepý koncert Marka Ztraceného. Zpěvák vyprodal celý Eden (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.