Kvízové mistrovství v Pardubicích si nenechaly ujít ani tváře Na lovu

Tři dny, čtyři všeobecné kvízy, téměř tisíc účastníků z celé republiky a doprovodný program v podobě soutěží ve stolním fotbalu nebo pití piva. Takový byl kvízový šampionát v Pardubicích.

Účastníci mistrovství museli prokázat své znalosti v oborech jako historie, hudba, sport, filmy, politika a mnoho dalších. Na vše byl časový limit. "Některé otázky se dají, jiné hůř. My máme takovou hru s kolegou, že když nevíme odpověď, napijeme se piva," svěřil se jeden z nich.

Pro některé soutěžící bylo další výzvou porazit tým Imumlinátů složený z televizních lovců, a sice pana Lišáka, Belladony a Kalkulátora.

[chooze:article;value:510275]

"Po prvním dni jsme si dali cíl, že chceme být lepší než loni, to znamená lepší než čtvrtí, ale nakonec jsme chtěli útočit na tu příčku nejvyšší, což se bohužel nepovedlo. Dneska jsme ten kvíz pokazili," řekl Jakub Kvášovský alias Kalkulátor.

První příčku lovci neobsadili, o čtyři body je porazil tým SSS, který svou výhru tak trochu předpovídal. "Myslím si, že mluvím za všechny, když řeknu, že o první místo nám jde až na prvním místě," vzkázal jeho kapitán.

"Fakt mají to spektrum znalostí strašně vyvážené, v nějakém kole měli deset bodů, kde jsme měli třeba pět," uznal Václav Slabyhoudek alias Lišák.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.