Kvůli Pražákům měním písničky. Ostrava je upřímná, říká zpěvák a komik Krhut

Krhut je známý pro svoje vtipné písničky a nevybíravý humor. Může za to možná z části i jeho ostravský původ. "Ostrava je taková upřímná. Tam se hned dozvíte, jestli vás někdo má rád, nebo ne. Nemusíte tak dlouho chodit kolem horké kaše," řekl.

"Když hraju v Ostravě, tak ten repertoár nemusím tak modifikovat a editovat, jako když hraju třeba v Praze," uvedl. "Jsou slovíčka, kterým vůbec Pražák nerozumí," dodal a zmínil třeba buntek, zip u kalhot, nebo bulat školu, chodit za školu.

[chooze:article;value:558136]

Původním povoláním je ale Krhut učitel, což ho údajně v něčem připravilo i na dráhu baviče. "Abyste učil dobře, musíte trošku bavit," myslí si. "Já jsem si uvědomil, že dělám one man show před tabulí, ale že bych to chtěl dělat svobodněji a možná i za lepší peníze," vysvětlil, proč skončil.

Školské prostředí se podle něj podobá firemním akcím, kde jsou často lidé, kteří vystupujícího neznají a nemají velký zájem. "Já se nenechám rozhodit, protože jsem zvyklý z hodiny, že když někdo dělal nějakou blbost nebo mě vyloženě vytáčel, tak jsem si ho srovnal," popsal.

[chooze:article;value:557501]

"Já si lidi srovnávám i na těch firemních akcích. Vypadá to tak, jako že ho trošku shodím, ale zároveň ho trošku ukážu. Musíte tomu člověku dát pozornost, ale zároveň ho trošku shodit," doplnil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.