Láme mi to srdce, říká sestra Céline Dion. Zpěvačka bojuje se vzácnou nemocí

[chooze:gallery;value:34199]

Legendární zpěvačka Céline Dion (55) je v současnosti na nuceném odpočinku. Její starší sestra Claudette (74) tento týden pro francouzský portál 7 Jours řekla, jak na tom zpěvačka teď je. "Tvrdě pracuje na svém zdraví, ale už přestává mít kontrolu nad vlastními svaly. Láme mi to srdce, protože vždy byla ukázněná a starala se o své zdraví," popsala Claudette.

Zpěvačka musela loni zrušit prosincové turné, protože jí lékaři diagnostikovali vzácnou a nevyléčitelnou nervovou poruchu, jak píše deník Mirror. Dion má autoimunitní nemoc stiff-person syndrom, což ve volném překladu znamená ztuhlý člověk. Onemocnění se projevuje ztuhlostí svalů trupu a končetin a je často doprovázeno bolestivými křečemi.

[chooze:article;value:478348]

​"Je všem jasné, že je jejím i naším snem, aby se opět vrátila na pódium. V jakém stavu? Nikdo neví, protože hlasivky a srdce jsou svaly také," doplnila sestra slavné zpěvačky s nadějí, že Céline bude moci opět vystupovat.

Někteří fanoušci už prý ztratili naději, ale jiní posílají zpěvačce nespočet zpráv plných přání brzkého uzdravení a mnoho dárků. "Kdybyste jen věděli, kolik lidí nám volá, že chtějí slyšet Céline. Říkají nám, že ji milují a modlí se za ni," uzavřela Claudette. 

Céline Dion diagnostikovali vzácnou chorobu. Musela zrušit evropské turné (2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.