Lauferova dcera promluvila: Táta zemřel přirozeně. Pohřeb bude jen pro nejbližší

[chooze:gallery;value:35622]

​Pohřeb oblíbeného zpěváka Josefa Laufera bude probíhat v kruhu rodiny a přátel. Webu aha.cz to řekla jeho dcera Ester Lauferová. Její slova TN.cz potvrdil vedoucí produkce a PR manažer Divadla Broadway Stanislav Běle. "Poslední rozloučení bude neveřejné," sdělil.

Ester Lauferová zároveň popsala poslední okamžiky života jejího otce. "Táta zemřel přirozenou cestou na srdeční zástavu. Teď bych asi ráda uvedla na pravou míru, jak to bylo. Čtyři roky byl v kómatu, ze kterého se neprobral. Byl to vegetativní stav. Nebyl na přístrojích, ale neprobral se k vědomí. V každém případě nebyl v umělém spánku," prozradila webu.

[chooze:article;value:552068]

​Poté, co se fanoušci a obdivovatelé dozvěděli zprávu o úmrtí Josefa Laufera, přišli uctít jeho památku před Divadlo Broadway. "V pasáži našeho divadla je pietní místo s fotografií pana Laufera, lidé tam zapalují svíčky, nosí květiny," upřesnil Běle. Právě před divadlem bylo vyhrazeno místo fanouškům, kteří se s umělcem chtějí rozloučit. 

"V neděli jsme Josefa Laufera uctili minutou potlesku před uvedením muzikálu Ostrov pokladů, na kterém se spolupodílel jako autor scénáře a textů. Potlesk zazněl i před odpoledním představením Troja," dodal.

Poslední roky svého života strávil Josef Lafuer v kómatu, ve kterém skončil po komplikaci způsobené při operaci srdeční chlopně v březnu 2020. Po čtyřech měsících se částečně probudil a rodina věřila, že se mu vrátí vědomí, k tomu ale bohužel už nedošlo.

Laufer se narodil ve Francii, kam před nacisty uprchl jeho otec Maxmilián, původem slovenský Žid. Do Československa se poprvé podíval, až když mu bylo osm let. S divadlem a hudbou začal už v mládí, což nakonec vedlo k jeho úspěšné herecké a pěvecké kariéře.

Jeho největším hitem byla ikonická píseň Sbohem, lásko, já jedu dál. Působil také v kapele Golem, kterou sám založil. Často rovněž vystupoval v řadě divadelních muzikálů.

Lauferova dcera popsala, jak s otcem oslavili jeho narozeniny v nemocnici (2022): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.