Ledová bouře zabila v Kanadě dva lidi, milion obyvatel je na svátky bez elektřiny

Mrznoucí déšť, silný vítr, který vyvracel stromy a námrazou i popadanými větvemi poničené elektrického vedení. Ledová bouře zasáhla východní provincie Quebec a Ontario, kde žije více než polovina ze zhruba 39 milionů obyvatel Kanady, uvedla agentura Reuters. Značně postiženým je druhé největší město Montreal.

Jeden člověk zemřel, když na něj spadl strom. Druhého zabila ulomená větev, kterou se snažil odříznout ze stromu na svém pozemku.

[chooze:article;value:495075]

​Vítr a námraza notně poškodily elektrické vedení. Bez elektřiny byl v jednu chvíli milion a čtvrt odběratelů. Přestože firmy nepřetržitě pracují na obnově dodávek, mnoho Kanaďanům bude na velikonoční svátky bez proudu.

Jde o největší výpadek elektřiny v provincii Quebec od roku 1998, kdy ledová bouře uvrhla oblast na několik týdnů do chaosu, informoval web Firstpost.

Montreal se proměnil v ledovou zahradu, silná vrstva ledu pokryla úplně všechno. Odklízení následků bouře bude trvat několik týdnů. Pro obyvatele postižené výpadkem elektřiny byla zřízena nouzová centra.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.