Ledovka opět udeří. Meteorologové vydali výstrahu pro sedm krajů

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal novou výstrahu před ledovkou. Ta platí od středeční noci až do 11. hodin dopoledne. Nebezpečí je hlášeno pro části hned sedmi krajů. Ve Středočeském kraji je výstraha platná pro Mělník, Mladou Boleslav a Mnichovo Hradiště.

Kromě Rumburku platí výstraha i pro celý Ústecký kraj a kromě Frýdlantu pak i pro celý Liberecký kraj. Vyjma Nového Bydžova a Hradce Králové je výstraha platná i pro Královéhradecký kraj. V Moravskoslezském kraji pak platí pro Bruntál a Rýmařov.

V Pardubickém kraji by si na ledovku měli dát pozor zejména v Žamberku, Ústí nad Orlicí, České Třebové, Lanškrounu a Králíkách. Výstraha se týká i velké části Olomouckého kraje, a to Šumperku, Zábřehu, Mohelnic, Unič, Litovle a Olomouce.

[chooze:article;value:539434]

​Meteorologové upozorňují, že při ledovce roste nebezpečí úrazu při uklouznutí. "Při pohybu vně je třeba chodit velmi opatrně," radí. Starší a méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven na minimum.

Ledovka by mohla způsobit komplikace i v dopravě. "Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," upozornili meteorologové. Počítat by měli i s prodloužením doby jízdy.

V úterý varovali meteorologové před možnou námrazou v jihozápadní části Česka. "Klouzat to může nejen při mrznoucích mlhách, ale i při jasné obloze, kdy se může tvořit námraza," upozornili.

Podle Ředitelství silnic a dálnic se ale s námrazou potýkali i v západní části Středočeského kraje. Námraza se tam tvořila hlavně na Příbramsku, Rakovnicku a Mělnicku. V Jihomoravském kraji pak námraza potrápila i řidiče na D1 kolem Ivanovic na Hané.

Silnice, na které by se dalo bruslit. Ledovka na konci ledna potrápila také Kladensko:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.