Ledovka znovu udeřila. Ve třech krajích platí výstraha, hrozí vážné problémy

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vydali ve čtvrtek ráno varování před ledovkou. V dopoledních hodinách výstrahu upřesnili pro části Jihočeského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. 

V Jihočeském kraji je výstraha platná pro Dačice, Jindřichův Hradec, Soběslav, Tábor, Třeboň, Týn nad Vltavou. V Olomouckém kraji platí pro Jeseník a v Moravskoslezském Bruntál, Krnov a Rýmařov.

[chooze:article;value:538350]

​Do devíti hodin ráno se výstraha vztahovala i na další kraje. Kromě Jihočeského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje postihla v ranních hodinách i části  Středočeského, Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje.

​​Meteorologové upozorňují, že při ledovce hrozí vyšší riziko úrazu při uklouznutí. "Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně," radí meteorologové. Starší nebo méně mobilní lidé by měli vycházení ven omezit na minimum.

Ledovka by mohla způsobit i komplikace v dopravě. "Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,"  uvádí ČHMÚ. Na cestu by si řidiči měli vyhradit více času.

Ke konci února se zimní teploty vrátí, říká Honsová:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.