Legendární kapela oznámila, že končí. V červnu přitom má vystoupit i v Česku

Kanadská punk-rocková kapela Sum 41 po 27 letech na hudební scéně končí. Oznámila to twitteru. Přesné důvody ale členové nezveřejnili. "Jsme neskonale vděční našim fanouškům, starým i novým, že nás všestranně podporovali. Jen těžko hledáme slova pro to, jak moc vás máme rádi a jak moc si vás vážíme. Chtěli jsme proto, ať se to dozvíte rovnou od nás," napsala kapela pouze.

V červnu má formace v čele Deryckem Whibleym vystoupit v Brně. Fanoušci se ale nemusí bát, že by o koncert své oblíbené kapely přišli. Dovolená totiž její členy zatím nečeká. Naopak, mají před sebou ještě pořádný kus práce.

"Dokončíme naše letošní turné a už se moc těšíme, až vyjde naše poslední deska Heaven x Hell (Nebe versus Peklo), kterou oslavíme úplně poslední celosvětovou tour. Bližší informace sdělíme, jakmile je budeme mít," tvrdí hudebníci.

[chooze:article;value:502949]

"Oficiální vyjádření Sum 41 k rozpadu bylo zatím dost stručné, takže se dá jen spekulovat, co všechno za tím ve skutečnosti stojí. Nicméně u skate-punkových nebo punk-rockových ikon nultých let, které dnes pro řadu lidí fungují spíš jako instantní nostalgie ve sluchátkách, je to do jisté míry pochopitelné," okomentoval pro TN.cz konec kapely hudební publicista Josef Kaňka.

Prý to ale neznamená, že kapela z hudebního prostoru navždy zmizí. "Několikátý comeback Blink 182 nebo Angels & Airwaves například dokazuje, že žádné takové rozhodnutí nemusí být konečné, ani když se udělá víckrát," dodává Kaňka.

Rozjet na koncertě to umí i princezna Charlotte a princ George:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.