Legendární režisér vzpomíná na Ivetu: Lidsky byla perfektní, ale zoufalá

"Krásná holka, křehká, příjemná, ona byla perfektní lidsky, v práci poctivá, dřela a neměl jsem s ní sebemenší problém. Někdy na konci roku 1990 za mnou přišel Miloš Schmiedberger, který dělal v produkci Ládi Štaidla, jestli bych nenapsal scénář a nerežíroval to pro Ivetu. Přemýšlel jsem nad tím, napadl mě název 'Iveta poslouchá Luxembourg', ona tam poslouchala světové hity a tančila. Byla to show s nejlepšími melodiemi tehdejší doby," zavzpomínal Soukup.

A právě sérií velkolepých show započalo v devadesátkách pracovní spojení legendárního režiséra a popové princezny. Ta si i přes vrchol své popularity stále zachovávala pokoru a pracovitost děvčete z Beskyd. "Přišla připravená, těšila se na práci a dřela. Mám na ni ty nejlepší vzpomínky," zmínil režisér.

[chooze:article;value:502178]

​Natáčení filmu Svatba upírů, což je slovy Soukupa jemná parodie na upírské filmy, je také jednou z mnoha událostí života Bartošové, jež mapuje druhá řada minisérie Iveta, která je od pátku na Voyo. "Svatbu upírů mám rád, i když ten film měl smůlu v kinech. Distribuční společnost, která nasazuje filmy do kin, tak 'šikovně' proti tomu nasadila Jurský park, a to bylo smrtící, protože to chtěl vidět celý národ," podotkl.

V minisérii Iveta je v rámci natáčení tohoto filmu vidět romantické pouto a vztah Ivety s Rudolfem Hrušínským nejmladším, kterého ztvárňuje Oskar Hes. "S Ivetou a Rudlou jsem byl asi dvakrát na večeři, ale vůbec mě nenapadlo, že by spolu mohli mít nějaký vztah. To jsem se vlastně dozvěděl až teď nedávno, já tyhle věci nevidím, protože se soustředím na práci," řekl k tomu Soukup.

Že pro Ivetu nešlo jen o povrchní záležitost, dokazuje prý i fakt, že odloučení od Hrušínského špatně snášela. "Když byla premiéra toho filmu, tak Iveta nepřišla, protože jí to Láďa Štaidl zakázal. Já jsem dřív nechápal proč, teď už to chápu. V tom hrála roli prostě tahle aférka. Od Miloše vím, že probrečela tři dny v domě, kde bydleli se Štaidlem," doplnil.

[chooze:article;value:502829]

​Pracovně se už znovu Soukup a Bartošová nesetkali, ale občas na sebe narazili. "Připravoval jsem další filmy, a tak jsme dělali v domě, kde bydlela, castingy, protože Miloš tam fotil herečky. Tam jsem ji ještě párkrát zahlídnul, pozdravili jsme se a to bylo všecko. Ale nepřipadalo mi, že by byla šťastná," řekl.

Od roku 1996 už ztratili kontakt úplně. "Pak už jsem jenom slyšel ty poplašné zprávy na její chování. Co vím od Miloše, když jí dělal manažera, měli třeba někde představení, ale něco jí prostě ruplo v hlavě a přišla na pódium, vzala mikrofon, chtěla začít zpívat, pak mikrofon odložila a odešla. Miloš za ní vletěl do šatny a ona prostě, že nebude zpívat, že nechce, a Miloš musel jít a omluvit se divákům. Tam se už projevily asi ty psychické problémy," míní Soukup.

Někdo viní za její tragický konec muže, na které měla celý život smůlu, někdo tvrdí, že křehká a nevinná dívka v ní nezvládla nápor českého showbyznysu. "V tom životě asi nebyla šťastná a musela mít nějaké trýznivé stavy, které ji k tomu dohnaly. Jít a skočit pod vlak, to chce opravdu odvahu, anebo strašné zoufalství. I sebelepší muž vedle ní by s tím třeba neudělal nic. Pokud opravdu měla nějakou psychickou poruchu, tak s tím nikdo nic neudělá," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.