Lékař se přiznal, že Perrymu sháněl ketamin. Ten stál hvězdu Přátel život

[chooze:gallery;value:33677]

​Čtyřiapadesátiletý doktor Mark Chavez před soudem v Los Angeles přiznal vinu ze zločinného spolčení za účelem nelegální distribuce ketaminu, což je původně anestetikum, které se začalo používat k léčbě depresí a úzkostí a je 50krát silnější než heroin, uvedla BBC.

Chavez ketamin získal na základě podvodného receptu napsaného na jiného pacienta, přičemž věděl, že je určený pro Perryho. Prodal ho pak lékaři, který byl s hercem v kontaktu, cenu domlouvali esemeskami. "Zajímalo by mě, kolik ten pitomec zaplatí," přišlo například na mobil Chavezovi.

[chooze:article;value:533333]

​Matthew Perry se před rokem utopil ve vířivce na zahradě svého domu, když kvůli vysoké koncentraci ketaminu v krvi ztratil vědomí. Množství drogy podle pitevní zprávy odpovídalo dávce určené k celkové anestezii. Představitel Chandlera z Přátel se netajil letitou závislostí na drogách a alkoholu. Týdny před smrtí podstoupil terapii ketaminem, který dostával pod dohledem svého lékaře, z legálních zdrojů a v přiměřeném množství. Bylo mu to však málo.

Z podílu na Perryho smrti je obviněno celkem pět lidí, včetně lékaře Salvadora Plasencii, na něhož se herec v touze po větším množství ketaminu obrátil a který ho pak od Chaveze nelegálně kupoval. Plasencia vinu odmítá, stejně jako údajná drogová dealerka Jasveen Sanghaová přezdívaná "ketaminová královna", která měla být další dodavatelkou. Oba jsou podle žalobců hlavními viníky hercovy smrti a prokuratura doufá, že je Chavezovo přiznání a spolupráce pomůže usvědčit, uvedla agentura AP.

[chooze:article;value:527465]

​Proto s ním uzavřela dohodu o vině a trestu. Chavez se tak vyhne procesu před velkou porotou a může očekávat méně než deset let vězení, které mu hrozily. Byl propuštěn na kauci, musel však odevzdat pas a vzdát se lékařské licence.

Dohodu o spolupráci s prokuraturou uzavřeli rovněž Perryho asistent, který mu ketamin pomáhal shánět a píchal mu ho, a hercův známý, jenž byl spojkou na "ketaminovou královnu".

"Královnu" a lékaře Plasenciu tak čekají při soudním líčení, naplánovaném na počátek příštího roku, horké chvilky.

Zvrat ve vyšetřování smrti Matthewa Perryho. Policie zatkla lékaře (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.