Lékař upozorňuje na bizarní příznak po vypití kávy. Zkontrolujte si jazyk

Malá změna na jazyku může lidem naznačit, že by neměli pít kávu. Podle lékaře Anise Khalafa jde o příznak, na který odkazuje už stará čínská medicína. Pokud se vám tedy nezamlouvá barva nebo struktura vašeho jazyka, neměli byste to podceňovat.

"Víte, jestli byste měli pít kávu?" zeptal se lékař na TikToku, kde ho sleduje téměř půl milionu uživatelů. "Chcete-li znát odpověď, musíte vypláznout jazyk. Přejděte k zrcadlu a udělejte malý test, abyste to zjistili. Pokud máte na jazyku hodně prasklin s hrubým žlutým povlakem, pravděpodobně byste neměli pít kávu," vysvětlil.

Doktor tvrdí, že právě tyto příznaky signalizují nerovnováhu v těle, kterou může kofeinový nápoj jen zhoršit. Odvolával se přitom na jev, který je v čínské medicíně znám jako "nedostatek jinu". Zjednodušeně by se dalo mluvit o tzv. vysychání či úbytek tělesných šťáv, kdy jin již nedokáže ovládnout jang a tak dochází k tzv. "vnitřnímu horku". 

[chooze:article;value:559082]

​Doktor Lawrence Cunningham ze zdravotnického zařízení UK Care Guide podle portálu Yahoo News vysvětlil, že se jedná o tělesnou nerovnováhu. Jelikož káva je přirozeně zahřívacím stimulantem, tak dokáže tyto příznaky zintenzivnit.

Lékař zároveň uvádí, že pití tohoto nápoje není vždy příčinou žloutnutí jazyka. "Podle mých zkušeností, hrubý žlutý povlak na jazyku obecně spíše poukazuje na nerovnováhu v trávicím systému organismu, než na specifickou averzi vůči kávě," řekl. "Může být způsoben celou řadou faktorů, jako je špatná ústní hygiena, dehydratace nebo přítomnost bakterií a kvasinek," dodal.

Ačkoli samotná káva obvykle není jeho přímou příčinou, tak může zhoršit podmínky, které vedou k jeho vzniku. Káva je kyselá a mění rovnováhu pH v ústech, což přispívá k množení bakterií a kvasinek a způsobuje povlak. Kromě tohoto příznaku existují i ​​jiné, které naznačují, že pití kávy má negativní vliv na váš organizmus. Nejčastěji jde o žaludeční potíže a reflux. Nicméně pokud vás znepokojuje barva nebo struktura jazyka, raději byste měli navštívit praktického lékaře.

Káva v poslední době zdražuje. Podívejte se na důvody (5/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.