Moderní bydlení

Lékařka: Mnoho smrtících chorob má společnou příčinu. Bude se to zhoršovat

Různé vážné zdravotní problémy mohou mít společnou příčinu. A tím je chronický zánět, píše web Daily Express. Souvislosti ukázaly nejnovější vědecké studie.

Zánět je přitom přirozenou a důležitou součástí obranného systému našeho těla. Organismus tak totiž odpovídá na poškození tkáně nebo infekci. Pokud se ale krátkodobý zánět rozvine v chronickou záležitost, nastává problém.

Chronické záněty totiž mohou zvýšit riziko kardiovaskulárních onemocnění, cukrovky 2. typu, artritidy, rakoviny a mnoha dalších život omezujících problémů. Jedna z nových studií odhalila, že v důsledku nemocí spojených s chronickým zánětem zemřou až tři z pěti lidí. Odborníci také varují, že jejich počet se bude neustále zvyšovat.

[chooze:article;value:562786]

"Velmi nás zajímá to, abychom pochopili souvislosti mezi chronickým zánětem a mnoha lidskými nemocemi," uvedla profesorka Claire Bryantová z katedry medicíny na Cambridgeské univerzitě.

"V posledních letech se ukázalo, že zejména inflamazom NLRP3 je velmi důležitý u řady závažných onemocnění, jako je obezita nebo Alzheimerova a Parkinsonova choroba. Tedy u nemocí starších lidí. A to zejména v západním světě," dodala.

Jak připomíná Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, chronického zánětu se lidé mohou zbavit například vhodnou protizánětlivou stravou. Důležité je z jídelníčku vyloučit ztužené tuky, běžné rafinované rostlinné oleje, lepek, mléčné výrobky, kofein a cukr.

Českem se šíří pohlavní nemoci. Roste počet nakažených kapavkou i syfilidou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.