Lenka trpěla bolestí, lékař ji ale vykázal z ordinace. Řvete jako pavián, vynadal jí

Z malého zdravotnického úkonu, který většinou provádějí sestry, se na Kroměřížsku stalo velké drama. Lenka byla nedávno na drobném ortopedickém zákroku na palci u ruky, ten absolvovala na soukromé klinice ve Zlínském kraji.

Když bylo tento týden načase vytáhnout stehy, zvolila ortopedickou ambulanci blíž obce, kde žije. Pečuje totiž o svého postiženého syna, a nemá tak mnoho volného času nazbyt.

[chooze:article;value:536012]

​Stehů se chtěla rychle zbavit. Doufala totiž, že díky tomu zmizí ukrutné bolesti, kterými od operace trpěla. Jenže dobře nepochodila. Jméno je smyšlené, protože si přála v článku vystupovat anonymně. Redakce ale její totožnost zná – stejně jako v případě lékaře.

Ten sice pro TN.cz svůj pohled na incident popsal, také on však odmítl vystupovat pod svým jménem. "Tato pacientka se u nás chovala naprosto nepříčetně. Je po operaci palce, kterou jsem ani nedělal. Stehy byly silně zarostlé a nenechala si na ně sáhnout," vysvětluje lékař, který byl minulý týden nemocný, a žena se k němu proto nemohla dostavit dřív.

[chooze:article;value:534790]

​"Když jsem jen lehce potáhl za koneček stehu, tak začala nepříčetně křičet," dodal zdravotník. Lenka si v určitou chvíli lékaře začala natáčet na mobilní telefon. TN.cz má tento záznam k dispozici. 

"Něco podobného jsem ještě nezažil, aby tady někdo takto řval. Snad jste dospělá. Běžte si tam, kde vám to šili, já jsem to takto do masa nezašil. Nemám čas se tady s vámi rozčilovat, řvete tady jako pavián," řekl lékař zvýšeným hlasem pacientce.

"To je péče, toto, bezcitný ubožáku," reaguje ve videu pohoršená žena. "On mi nadával. Toto si nenechám pro sebe, protože jeho chování bylo naprosto neadekvátní a neslučovalo s Hippokratovou přísahou," dodala později k celé záležitosti Lenka po telefonu.

 Muži v Česku zanedbávají lékařskou prevenci. Může zachraňovat životy (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.