Lesníci čistí řeku v Edmundově soutěsce. Ta je od požáru v roce 2022 uzavřená

Bezpečnostní těžbu naplánovala správa parku společně s povodím Ohře a obcí Hřensko v srpnu. Předcházela tomu společná jednání i terénní pochůzky.

Koryto řeky Kamenice je potřeba pravidelně čistit. Pokud by přišly povodně, velká voda by s sebou totiž vzala nánosy i napadané dřevo, a způsobila by tak větší škody v Hřensku. Právě kvůli tomu je potřeba vytěžit odumřelé stromy, které by do koryta mohly spadnout a vytvořit tam překážku. Navíc by ohrožovaly pracovníky při jeho údržbě.

[chooze:article;value:557249]

Těžba probíhá ve spodní části Edmundovy soutěsky. Ta totiž přiléhá k Hřensku, a zajištění bezpečnosti je tam tak prioritní. Pracovníci ze Správy parku, povodí Ohře i zástupci Hřenska se už připravují na pochůzky a posuzování situace nad plavební dráhou Edmundovy soutěsky a jejím přístavištěm.

O tom, jaké práce je potřeba v tomto těžko přístupném terénu udělat, jedná pravidelně povodí Ohře se správou národního parku České Švýcarsko a obcí Hřensko.  Bezpečnostní situace se v Edmundově soutěsce zhoršila po obrovském požáru v roce 2022. Od té doby je tento oblíbený turistický cíl stále uzavřený.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.