Let z Prahy nouzově přistál v Řecku. Na palubě řádil agresivní cestující

Let z Prahy do Tel Avivu musel ve čtvrtek odpoledne nečekaně přistát v řecké Soluni. Podle izraelského deníku Jerusalem Post byl důvodem agresivní cestující. "El Al má politiku nulové tolerance k násilí a budeme i nadále zajišťovat bezpečnost našich cestujících," sdělila k incidentu aerolinka s tím, že pro cestujícího si přišla policie.

Podle webových stránek pražského Letiště Václava Havla odstartoval let krátce před polednem. Na záznamu jeho průběhu ze stránky Flightradar24 je pak vidět, jak se letadlo po necelých dvou hodinách letu stočilo nad Bulharskem směrem na západ a následně přistálo na soluňském mezinárodním letišti.

Svědci později vypověděli, že se měl agresivní muž snažit dostat do kokpitu. "Taky u toho křičel," dodává pak pan Zibulevsky, který v Česku studuje medicínu a právě tímto letadlem cestoval domů do Izraele. "Nejednalo se o českého občana," doplnila pak pro TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová.

[chooze:article;value:539947]

Přistání kvůli agresivním cestujícím bohužel nejsou nijak vzácná. Jen před pár týdny muselo kvůli opilým Polákům s britským pasem předčasně přistát letadlo směřující na španělský ostrov Lanzarote.

K incidentu na letu do Tel Avivu došlo právě v době, kdy byla na návštěvě Izraele česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Setkala se tam s ministrem obrany Joavem Galantem a jednala o obranně-průmyslové spolupráci.

Nouzové přistání na pražském letišti. Letadlo hlásilo pokles tlaku v pneumatikách (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.