Letadla s Čechy nabírají obří zpoždění. Smartwings hrozí zrušením letů do Turecka

"Letecká společnost Smartwings se i dnes musela omlouvat cestujícím za zpoždění velkého množství letů z důvodu k nedostatečné výkonnosti evropského řízení letového provozu (Eurocontrol)," uvedla v neděli večer mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Cestující aerolinek se potýkají s mnohahodinovými prodlevami. Podle mluvčí ale nejsou jediné a problémy má více evropských společností. 

"Největší problémy zaznamenává skupina Smartwings ve vzdušném prostoru Turecka (Antalya), kde jen během soboty 29. června došlo ke zpoždění všech 30 našich letů a obdobná situace panuje i dnes," doplnila v neděli. Firma žádá Evropskou komisi a Evropskou agenturu pro řízení letového provozu o nápravu. 

[chooze:article;value:562647]

"Pokud nepřistoupí Eurocontrol k urychlenému sjednání nápravy v řízení evropského vzdušného prostoru a nevyřeší s tureckými řídícími letového provozu řádné řízení letadel v tureckém vzdušném prostoru tak, aby nedocházelo ke zbytečnému zpožďování letů a vyčkávání letadel před přistáním, nebo dokonce k vynucené diverzi letadel na náhradní letiště, budeme muset část anebo všechny lety do turecké Antalye zrušit," varovala Dufková.

Problémy se mnohahodinovými zpožděními nekončí ani v pondělí. "Od včerejška jsme uvízlí na letišti v Burgasu," řekla TN.cz zákaznice společnosti. Zpoždění se vyšplhalo na 11 hodin. Odlet se tak z neděle večer posunul na pondělní ráno.

Aerolinka Smartwings je na prodej. Cestovky se bojí zdražování zájezdů (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.