Letadlo muselo nouzově přistát. Kabinu pilota zaplnil kouř

Cestující zažili v pátek během letu z londýnského letiště Heathrow nemilé překvapení. Letadlo společnosti British Airways je mělo z Anglie dopravit do skotského Aberdeenu, nicméně kvůli technické závadě muselo nouzově přistát, informuje Sun.

Letadlo vzlétlo z letiště Heathrow v 8:45 a do cílové destinace se mělo dostat během hodiny a půl. V průběhu cesty ale pilot znenadání změnil kurz a přistál v Manchesteru. Na vině měl být výskyt kouře a zplodin v kokpitu.

[chooze:article;value:571859]

​Mluvčí letiště v Manchesteru ubezpečil veřejnost, že situace nebyla kritická, ale i přesto došlo k zavedení nouzových opatření. "Nešlo o nic vážného. Na palubě se vyskytl technický problém, takže se to odklonilo sem. K případům, jako je tento, se přistupuje jako k nouzové události bez ohledu na závažnost," uvedl mluvčí podle portálu Express.

Je to pouze několik týdnů, kdy jiné letadlo britské letecké společnosti muselo také nouzově přistát. Stroj mířící z londýnského letiště do Budapeště tehdy musel zamířit zpět do Heathrow, odkud vzlétl. I tehdy byl na vině technický problém, informuje Standard.​

Okamžik hrůzy pro cestující. Letadlu při vzletu selhal motor na frankfurtském letišti (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.