Letadlo nad Tureckem zasáhly extrémní turbulence. Nejméně 12 lidí je zraněných

Chvíle hrůzy zažili cestující, kteří mířili z Kataru do Irska. Když se letadlo nacházelo nad Tureckem, dostalo se do silných turbulencí. Podle informací deníku Mirror se zranilo 12 lidí, z toho šest cestujících a šest členů posádky.

Pilotovi se ale nakonec podařilo bezpečně přistát na irském letišti. "Let QR107 Qatar Airways z Dauhá bezpečně přistál na letišti v Dublinu krátce před 13:00," potvrdila správa letiště v Dublinu, kde v době přistání byli připraveni záchranáři, hasiči i policisté.

[chooze:article;value:556668]

Zpráva o 12 zraněných na letu z Dauhá do Dublinu přichází jen pár dní po tragickém letu z Londýna do Singapuru, během kterého podle BBC zemřel 73letý Brit a dalších 71 lidí se zranilo. Na palubě cestovalo 211 pasažérů a 18 členů posádky.

Cesta z londýnského letiště Heathrow na singapurské letiště Changi měla původně trvat 13 hodin. Podle cestujících se stroj najednou naklonil a vše se začalo třást. Následovaly silné turbulence. Poté, co letadlo dramatickým způsobem ztratilo výšku, muselo nouzově přistát v Bangkoku.

Turbulence způsobily smrt britského turisty. Úřady slibují důkladné prošetření:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.