Letadlo plné Čechů muselo nouzově přistát. Pro cestující spěchala sanitka

Okamžik hrůzy zažili cestující pátečního ranního charterového spoje Smartwings z Egypta do Prahy. "Letadlo bylo odkloněno na Rhodos kvůli náhlým zdravotním komplikacím jedné z cestujících. Ta byla předána do péče zdravotníků a let pokračoval do Prahy," říká pro TN.cz mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

[chooze:article;value:546318]

​Také připomněla, že posádky letadel jsou na podobné situace trénované. Deník Blesk uvedl, že posádka Smartwings navzdory vypjaté situaci působila na cestující profesionálně a byla na ně milá.

"Jedné ženě se během letu udělalo zle, byla taková bez života. Nejprve letuška vyhlásila, jestli je na palubě doktor. Přihlásila se jedna lékařka a prohlásila, že první pomoc, kterou lze poskytnout na palubě, stačit nebude," popsala pro TN.cz napínavé okamžiky z letadla věštkyně Ariana Argonni.

Řečtí zdravotníci byli české seniorce k dispozici ihned po neplánovaném přistání stroje na Rhodosu. Cestující se na Letiště Václava Havla dostali v pořádku. Kvůli neplánovanému mezipřistání ale nabrali více než dvouhodinové zpoždění, jak uvedla mluvčí pražského letiště Klára Divíšková.

Na pražské letiště se muselo kvůli závadě vrátit letadlo společnosti Smartwings (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.