Letadlo se stovkami lidí muselo nouzově přistát. Na palubě měla být bomba

Děsivý zážitek si v úterý prožili cestující na palubě Boeingu 777 společnosti Air India na lince z indického Dillí do amerického Chicaga. Letadlo muselo neplánovaně přistát na kanadském letišti Iqaluit poté, co společnost obdržela výhrůžky, že je na palubě bomba, píše deník The Guardian.

"Letadlo a cestující jsou znovu kontrolováni podle stanovených bezpečnostních protokolů. Společnost Air India aktivovala na letišti agentury, které budou cestujícím pomáhat, dokud nebude možné pokračovat v cestě," uvedla aerolinka na síti X.

[chooze:article;value:576828]

​Na palubě mělo být celkem 211 lidí včetně posádky. "Společnost Air India upozorňuje, že v posledních dnech byla spolu s dalšími místními leteckými společnostmi vystavena řadě výhrůžek. Ačkoli se následně ukázalo, že všechny byly falešné, jako zodpovědný provozovatel letecké společnosti bereme všechny hrozby vážně," dodala Air India.

Výhrůžky se měly objevit na sociálních sítích. Letecká společnost údajně spolupracuje s vyšetřovateli na dopadení zatím neznámého pachatele.

V září přišla změna pravidel na evropských letištích. Omezuje tekutiny v letadlech (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.