Letadlo se v mlze zřítilo vedle letiště v Kalifornii a shořelo, šest mrtvých

Tragická nehoda se stala brzy ráno místního času v okrese Riverside asi 130 kilometrů od Los Angeles, uvedl New York Post.

Letoun Cessna C550 patřící soukromé firmě se zřítil na pole 150 metrů před přistávací dráhou malého letiště French Valley a začal hořet. Plameny na ploše necelého půl hektaru likvidovali hasiči hodinu. Uvnitř vraku našli šest těl, nikdo neměl šanci přežít.

[chooze:article;value:509105]

​Stroj letěl z Las Vegas a v době havárie bylo cílové letiště s jednou ranvejí zahaleno v husté mlze. Nemá řídící věž a po přiblížení pomocí přístrojů musí pilot vidět přistávací dráhu, popsal kalifornský deník The Fresno Bee.

První pokus o přistání se nezdařil a pilot zakroužil a zkusil to podruhé. Mezitím se však viditelnost ještě zhoršila, což vedlo k neštěstí. Proč nezkusil odletět na některé letiště poblíž, kde bylo lepší počasí, si odborník oslovený novinami vysvětluje tím, že letadlo mohlo mít technické problémy.

Havárii vyšetřují Federální úřad pro letectví a Národní úřad pro bezpečnost dopravy. Předběžné výsledky mají zveřejnit do dvou týdnů.

Na stejném letišti havarovala čtyři dny předtím jednomotorová cessna, když narazila po vzletu do nedaleké budovy. Zahynul pilot, který neměl potřebnou licenci, jeho tři děti vyvázly s vážnými a lehkými zraněními.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.