Letadlo směřující na Havaj postihly silné turbulence, zranilo se 36 lidí

Jedenáct lidí bylo hospitalizováno v nemocnici ve vážném stavu a dalších devět bylo ve stabilizovaném stavu převezeno na ošetření, uvedla v prohlášení záchranná služba z Honolulu. Podle ní přišlo krátce po 11. hodině dopoledne oznámení o zraněních na palubě letadla společnosti Hawaiian Airlines z Phoenixu. Záchranáři podle AP nakonec ošetřili celkem 36 lidí, z nichž 20 bylo převezeno do nemocnic.

Záchranné složky v prohlášení uvedly, že zranění zahrnovala vážná poranění hlavy, tržné rány, pohmožděniny, a dokonce ztrátu vědomí.

[chooze:article;value:474240]

Cestující Kaylee Reyesová řekla portálu Hawaii News Now, že ve chvíli, kdy se její matka se posadila, došlo k turbulencím, které byly natolik silné, že se ani nestihla připoutat bezpečnostním pásem. "Vyletěla nahoru a narazila do stropu," popsala děsivé okamžiky Reyesová.

https://twitter.com/HawaiiNewsNow/status/1604614644592775169?cxt=HHwWgsC8xZCh3sQsAAAA

Společnost Hawaiian Airlines ve svém prohlášení uvedla, že 13 cestujících a tři členové posádky byli převezeni do okolních nemocnic k dalšímu ošetření. Přesné počty zraněných se agentuře AP zatím nepodařilo ověřit.

Podle informací letecké společnosti bylo na palubě letadla 278 cestujících a 10 členů posádky. Letoun nakonec bezpečně přistál na letišti v Honolulu kolem 10:50.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.