Letadlo zasáhly extrémní turbulence. Sedm lidí museli odvézt do nemocnice

Cestující na palubě letadla United Airlines si během pátečního letu z Tel Avivu do New Jersey zažili perné chvilky. Kvůli nepříznivému počasí strojem cloumaly velmi silné turbulence, které si dokonce vyžádaly odklon trasy. Místo původní cílové destinace letadlo přistálo v New Yorku, uvádí web CNN

Přes dvě desítky pasažérů si stěžovaly na zdravotní komplikace. Sedm z nich se záchranáři rozhodli odvézt do nemocnice. "Informovali nás, že v letadle je více lidí, kteří si stěžují na nevolnosti a bolesti na hrudi," řekl šéf tamních záchranářů Michael Bigg. 

[chooze:article;value:547432]

​Žádný z pacientů podle něj neutrpěl vážnější zranění. Jednalo se o nevolnost, zvracení a kinetózu. "Převezli jsme sedm lidí do místní nemocnice na pozorování, bez vážných zranění," uvedl. 

Jedním z cestujících byl Roi Gonen, který pro ABC 7 popsal nepříjemný zážitek. "Bylo to jako Six Flags (americký řetězec zábavních parků s horskými drahami, pozn. red.). Moje srdce poskočilo, pro jistotu jsem psal své ženě," sdělil s tím, že když vítr začal letadlem silně cloumat, na palubě narůstala panika. 

"Dvě řady za sebou jsem viděl ženu zvracet," dodal. Po přistání letadlo natankovalo palivo a pokračovalo do původní destinace. 

Turbulence zasáhly i letadlo směřující na Mallorku. Cestující zachvátila panika (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.