"Létající" jelen zase v akci. Na troubícího řidiče jen výsměšně koukal

Nedávno jelena bezpečnostní kamera natočila poprvé. "Jelen jako kr**a s prominutím. Dopadl doprostřed té silnice, to už jsem dupal na brzdu, co to šlo. To bylo o chlup," postěžoval si řidič Tomáš Dvořák. "Podruhé na stejném místě to skončilo nehodou dvou aut a půlmilionovou škodou," zmínili policisté. 

Poté se odehrálo další setkání s nezvykle se chovajícím jelenem. Řidič zavolal na tísňovou linku a velikost zvířete přirovnal k autobusu. "Teď jsem vytroubil u Nového Boru toho šíleného jelena, jak o něm byla reportáž na Nově. Vlezl mi pomaličku dvanácterák do cesty. To je jelen, prostě jako autobus," hlásil na tísňovou linku policie ČR řidič.  

[chooze:article;value:482211]

​Podle motoristy se jelen choval úplně jinak než ostatní zvěř, s níž se doposud na silnicích setkal. "Proti mě jel nějaký náklaďák a zablikal na mě. Ubírám a vidím obrovské paroží a šel a přešel přede mě. Zastavil se, já už jsem taky stál a koukal na mě," popsal nevšední zážitek řidič auta.

"Říkal jsem si: 'Nic, zatroubím a uvidím.' Jednou, dvakrát, třikrát, on kouká a nic. Tak jsem škubnul s autem a zatroubil znova. Pak odkráčel zpátky doleva. Já říkám: 'No co tohle mělo být? To si ze mě dělá legraci to zvíře? Drzej jako opice!' Tímhle je nebezpečný, jak se chová. Když ho uvidíte, rozhodně bacha na něj," varuje řidič.

[chooze:article;value:479767]

​Podle myslivců může jít o zvíře vyrušené lidmi, hledající zimní stanoviště nebo potravu. "Zvěř využívá přirozené migrační tahy a putuje za potravou, protože máme letos semenné roky buku a dubu. A může se stát, že v této lokalitě je zimní stanoviště jelení zvěře," nastínil předseda Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Janota. 

Případ už řeší policie s Ředitelstvím silnic a dálnic. "V reakci na tyto kolize už jsou na místě vykácené náletové dřeviny, čímž se zlepšily výhledové podmínky pro řidiče a také tu plánujeme instalaci přenosného dopravního zařízení, které by řidiče na výskyt lesní zvěře upozorňovalo, a ochranné ploty proti zvěři," zmínila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Než se tak stane, vyzývá policie všechny řidiče na Novoborsku k opatrnosti. Aby se neopakovala nehoda jako před 16 lety, kdy jelen ve skoku propadl čelním sklem do kabiny auta. Šofér při tom zemřel. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.