Letecké společnosti se postavily Evropské unii. Důvodem jsou emise

Letecké společnosti by podle Evropské komise mohly mít povinnost hlásit jiné emise, než CO2, tedy například oxidy dusíku nebo síru. Nařízení by se mělo vztahovat zatím pouze na lety po Evropě. A proti tomu brojí hlavně nízkonákladové společnosti, které jiné lety než ty kratší téměř neprovozují.

Aerolinky kritizují návrh s tím, že vytváří nerovné prostředí a argumentují, že krátké lety mají na životní prostředí menší dopad než ty zaoceánské.

Návrh se zatím připravuje a očekává se, že by ho Evropská komise mohla zveřejnit ve středu. Brusel si od kroku slibuje, že by monitorování emisí z letectví mohlo zjistit skutečný dopad tohoto odvětví na životní prostředí. Nejde ale o jediný nápad, který by se mohl aerolinek tvrdě dotknout.

[chooze:article;value:553291]

​Ve hře je také zpoplatnění emisí z letectví. O tom, jestli k němu dojde, by měla Evropská komise rozhodnout do roku 2027. I tady jde ale jen o lety po Evropě. A ani to není aerolinkám dvakrát po chuti.

Argumentují totiž tím, že poplatky by mohly znevýhodnit evropské letecké společnosti například oproti těm ze Spojených států amerických, kterých by se poplatky netýkaly.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.