Letecký úřad nabírá. Hlásit se mohou lidé s psychickými problémy i epilepsií

Federální úřad pro letectví nabírá zaměstnance s různým postižením, psychickými problémy a i jinými duševními stavy. Informuje o tom deník New York Post.

Úřad se tak stal součástí inciativy nazvané Rozmanitost a začlenění (DEIA), která se snaží zapojit do běžného života lidi nejen s vážnými mentálními nemocemi. 

Podle deníku webové stránky FAA ukazují, že pokyny agentury týkající se najímání v rámci rozmanitosti úřad přitom naposledy aktualizoval v březnu 2022. 

[chooze:article;value:537330]

"Jsme silnější, inovativnější a úspěšnější, když je u nás rozmanitost talentů a zkušeností. Navštivte naší stránku stránku Jobs a prohlédněte si nedávno otevřené pracovní pozice FAA a zjistěte, jak FAA podporuje a zapojuje se do různých sdružení či programů na podporu a ubytování zaměstnanců z různých komunit a prostředí," uvádí se na webových stránkách FAA. Tito lidé pracují nejčastěji pro vrcholové manažery.

Americký úřad se v posledních dnech potýká s řadou problémů. Řeší nehodu letounu Boeing 737 MAX 9 nad americkým Oregonem, při které z něj vypadla za letu záslepka dveří a způsobila prudkou dekompresi v trupu. Nehoda se stala na začátku ledna. Následné kontroly objevily problémy také u dalších letadel. 

Po incidentu se na sociálních sítích začaly objevovat komentáře, které tvrdí, že důraz leteckých společností a leteckých výrobců na iniciativy zaměřené na rozmanitost, spravedlnost a začleňování způsobil, že létání je méně bezpečné. 

"Chcete letět v letadle, kde upřednostnili najímání DEIA před vaší bezpečností?," napsal miliardář Elon Musk na síti X. "To se skutečně děje," dodal. Jeho vyjádření ale řada lidí odsoudila a jeho reakci označila za ohavnou a ubohou. 

Úřad se brání, že zaměstnává desítky tisíc lidí v různých funkcích. "Stejně jako mnoho velkých zaměstnavatelů agentura proaktivně hledá kvalifikované kandidáty z co nejvíce zdrojů, z nichž všichni musí splňovat přísné kvalifikace, které se samozřejmě budou lišit podle pozice," uvedl na svých stránkách. 

Japonské letadlo pohltily plameny po srážce na ranveji. Pět lidí zemřelo (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.