Letiště jsou po covidu rušnější. Velký počet odbavených hlásí Brno i Pardubice

V roce 2019 pražské letiště odbavilo rekordních téměř 18 milionů lidí. Loni se dostalo na 78 procent tohoto čísla. V letošním roce chce pražské letiště odbavit 15 a půl milionu cestujících a do nabídky zařadit více než 170 destinací. 

"Počet odbavených cestujících stále roste, ale zatím se ještě nedostáváme na čísla, která byla před příchodem období pandemie koronaviru," upřesnil mluvčí Letiště Václava Havla Michal Procházka. Z pražského letiště se minulý rok létalo do 167 destinací. "Z Prahy se v loňském roce nejvíce lítalo do Velké Británie a Španělska, a co se týká měst, tam byl jedničkou Londýn, a na druhém místě se umístila Paříž a na třetí příčce Milán," upřesňuje. 

[chooze:article;value:535975]

​V loňském roce se dařilo i pardubickému a brněnskému letišti. "Letiště Brno odbavilo za loňský rok okolo 687 tisíc cestujících a překonalo tak historický milník co do počtu odbavených cestujících. Doposud byl rekordním rok 2011, kdy bylo odbaveno přes 550 tisíc cestujících," sdělila mluvčí Lucie Heřmanová. "Vloni prošlo pardubickým letištěm 123 119 cestujících. Pokud to porovnám s rokem 2022, tak je to zhruba navýšení o 48 procent," doplňuje mluvčí pardubického letiště Mária Ministrová. 

Z Brna se loni nejčastěji létalo do Británie a Turecka. "Mezi nejoblíbenější destinace se zařadil tradičně Londýn, následovaly Antalya, Burgas nebo letoviska Marsa Alam a Hurghada v Egyptě," doplňuje mluvčí brněnského letiště Heřmanová.

Z Pardubic byl největší zájem o lety do Turecka, Španělska a na Řecké ostrovy. Z letiště v Karlových Varech se v loňském roce nejčastěji lidé vypravovali do Turecka, Řecka a Bulharska. Do těchto zemí se ze západu Čech má létat i letos. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.