Letní dovolené v ohrožení. Velká aerolinka vyhrožuje stávkou

Britská nízkonákladová letecká společnost easyJet vyhrožuje letní prázdninovou stávkou. Podle deníku The Sun se tak piloti snaží bojovat proti nízkým platům. Nesouhlasí dokonce ani s nabídkou, kterou jim navrhla britská organizace pro piloty Balpa.

Nabídka je přitom více než štědrá. Například kapitáni s více než desetiletou praxí by si nově přilepšili téměř o milion korun. Podle nabídky by se jejich plat zvýšil z průměrně 163 589 liber za rok (cca 4 713 228 Kč) na 200 000 liber za rok (cca 5 762 280 Kč). Jednání o zvýšení platu má pokračovat v následujících dnech.

[chooze:article;value:552437]

​Podle deníku Mirror není přesně jasné, kdy letecká společnost stávku zahájí. Předpokládá se ale, že si vybere rušný den během letních prázdnin. To ostatně nepřímo měla potvrdit i sama aerolinka. "Musí se pro piloty najít ještě více peněz, jinak letadla letos v létě nepoletí a turisté budou nuceni čelit cestovní agónii," uvedla.

Stávka, která se má dotknout letišť po celé Velké Británii, musí být dle zákona ohlášena minimálně 14 dní dopředu, což pro lidi, kteří budou mít zarezervovanou dovolenou, může představovat problém. Právě z britských letišť totiž easyJet létá i do Prahy. Kromě České republiky má letecké spoje do více než 30 zemí po celém světě.

Dramatická cesta z Prahy. Češi čekali hodiny v letadle, přistáli v jiném městě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.