Letní speciál TV Nova: Polsko nabízí nízké ceny i kvalitu, podívejte se na konečný účet

Silnice jsou v Polsku velmi kvalitní, v kolonách za celý týden byli reportéři TV Nova jen dvakrát. Benzín je levnější o 3 až 4 koruny na litr než u nás, nafta vyjde nepatrně dráž. Ubytování seženete i na poslední chvíli bez problémů. Dvoulůžkový pokoj v tříhvězdičkovém hotelu na pobřeží Baltu stojí i se snídaní kolem 2 000 korun, jednolůžkové jsou o něco draží.

Kdo nepotřebuje hotel, má na výběr z mnoha kempů, ať už u Baltu nebo u Mazurských jezer. Pláže jsou krásné, ale moře mělo teplotu maximálně 20 stupňů. Kvalita služeb je naprosto srovnatelná se středomořskými letovisky a ceny nejsou přemrštěné. I v centrech velkých polských měst se dá celkem bez problémů najít parkování. Platí se v průměru 30 až 40 korun za hodinu.

[chooze:article;value:512198]

Rozhodně stojí za to vidět pohyblivé písečné duny u města Leba. Vstup do národního parku stojí dospělého 45 korun. V gdaňském muzeu jantaru se dozvíte, že jantar nejpravděpodobněji najdete na baltském pobřeží během zimních bouří, a v Hitlerově Vlčím doupěti na vás dýchne podivný chlad.

Potraviny v obchodech jsou o něco dražší než u česko-polských hranic. Za jídlo v restauracích dáte víc než u nás. Za dvě jídla a pití se platí v průměru kolem 800 korun. Typické polské jídlo, bigos a také kišku, objevil štáb až po pěti dnech cestování.

Každá porce stála 120 korun. Za osm dnů najeli reportéři 2 250 kilometrů a spotřebovali 157 litrů nafty. Celkové náklady se vyšplhaly na 36 tisíc korun. Nejdražší položkou bylo ubytování. Za jídlo v restauracích ve dvou zaplatili 5 400, za naftu 5 200 korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.