Letošní trendy dovolených: Co jsou populární novinky a kam nejlevněji k moři

Jak vyplývá z odpovědí cestovních kanceláří, Češi spíše vyráží do známých destinací. "Největší zájem je o prověřené oblasti u Středozemního moře, jako je Turecká riviéra, řecké ostrovy, Španělsko, Spojené Arabské Emiráty nebo Egypt," popsal například mluvčí skupiny Der Touristik Jan Bezděk.

"Top pět zemí se tolik u českého zákazníka nemění," potvrdila mluvčí CK Bluestyle Lucie Hasman. Češi podle ní chtějí letní dovolenou nejčastěji trávit v Egyptě, Řecku, na Turecké riviéře, v Tunisku anebo Bulharsku.

[chooze:article;value:552737]

​Mezi oblíbenými destinacemi se ale objevují i novinky. "Na vzestupu jsou země jako je Albánie, Černá Hora nebo Madeira. Letošní novinkou jsou například Azorské ostrovy," uvedla mluvčí CK Invia Jiřina Ekrt Jirušková. Podle mluvčí Čedoku Kateřiny Pavlíkové se ujal i španělský ostrov La Palma, což potvrdila i Ekrt Jirušková.

"Roste poptávka po středomořské destinaci Marsa Matrouh, která se díky svému průzračnému moři a nádherným plážím podobá Karibiku," přiblížila Hasman. "Trendem jsou také zájezdy do exotických destinací s krátkou dobou doletu, třeba nová a zatím mezi turisty ne tak známá oblast Ras Al Khaimah ve Spojených arabských emirátech," dodala.

[chooze:article;value:551880]

​Cestovní kanceláře také přidávají lety z dalších letišť mimo Prahu. "Přidali jsme odletová místa z Ostravy a Pardubic," řekl mluvčí Exim tours Petr Kostka. Dále se na dovolenou létá třeba z Českých Budějovic nebo Karlových Varů.

A které destinace nezruinují cestovatelskou peněženku? "Nejlevnější letní dovolenou si mohou Češi dopřát v Tunisku, Egyptě nebo Bulharsku, což jsou zároveň i jedny z nejoblíbenějších destinací pro rodiny s dětmi. Velmi výhodné ceny vidíme i u řeckého ostrova Lesbos," rozebrala Pavlíková.

Chorvatsko čeká nápor turistů z Česka. Cenového šoku se bát nemusí, říká Papež (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.