Létu odzvonilo. Teploty prudce klesnou, pršet skoro nepřestane

"Přes naše území bude v úterý dále k východu přecházet zvlněná studená fronta. Od středy se bude další studená fronta oddělující chladnější vzduch na severozápadě od teplejšího na jihovýchodě nad střední Evropou vlnit. Za ní se k nám na konci týdne od jihozápadu rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu," uvedli meteorologové.

Oblačno až zataženo s občasným deštěm a přeháňkami je v úterý. Srážky začnou ubývat večer od západu. Teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni, na západě jen kolem 18 a na horách 14 stupňů. 

Ve středu bude oblačno až polojasno. Na většině území bude pršet, ojediněle udeří bouřky. V noci teploty klesnou na 10 až 14 stupňů, přes den se vyšplhají na 18 až 25 stupňů. Teplejší noc bude ve čtvrtek, teploměry ukáží až 18 stupňů, ale přes den nepřekročí 23 stupňů. Na jihovýchodě může pršet.

[chooze:article;value:514885]

Déšť neustane ani v pátek, ojediněle se vyskytnou bouřky. Noční teploty mezi 12 až 16 stupni, přes den 19 až 23 stupňů. V sobotu bude většinou zataženo opět s deštěm, teploty v noci okolo 11 stupňů a ve dne mezi 15 až 19 stupni.

S přeháňkami počítá i vyhlídka od neděle do příštího úterý. "Oblačno až polojasno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 14 stupňů. Nejvyšší denní teploty 18 až 23 stupňů, postupně až 25 stupňů," uzavřel ČHMÚ.

Chladná rána nás podle meteorologů čekají i ve druhé polovině srpna, v odpoledních hodinách se ale budou opět přibližovat ke 30 stupňům. 

Počasí houbám v Česku příliš nepřeje. Najít se jich dá ale celá plejáda:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.