Levné lety – jak je najít?

#1 Buďte časově flexibilní

Letenky jsou nejdražší během turistické sezóny a během víkendů, takže pokud můžete být flexibilní s daty, můžete najít levnější lety. Takže pokud hledáte například letenky do Barcelony, velkou část peněz ušetříte, pokud se rozhodnete do katalánské metropole letět nějaké listopadové úterý než počátkem letních prázdnin.

#2 Hledejte s předstihem

Hledání letenek co nejdříve může ušetřit spoustu peněz, protože ceny se zvyšují, když se blíží datum letu. Zkuste hledat lety dva až tři měsíce před vaší plánovanou cestou. Ceny letenek u většiny leteckých společností jsou totiž dynamické, a s tím, jak se plní letadlo, zvyšuje se automaticky cena za ještě stále volná místa.

#3 Sledujte nabídky

Letecké společnosti nabízejí různé slevy a nabídky. Mnoho leteckých společností nabízí svým zákazníkům možnost přihlásit se k odběru newsletteru, který informuje o novinkách, akcích a slevách. Letecké společnosti často sdílejí své nabídky a akce na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter nebo Instagram. Sledování těchto kanálů může být užitečné pro získání informací o aktuálních nabídkách. Některé letecké společnosti nabízejí své vlastní aplikace, které umožňují zákazníkům sledovat nabídky a slevy. Tyto aplikace mohou také nabízet speciální nabídky a slevy pro uživatele aplikace.

#4 Využijte srovnávače

Existuje mnoho webových stránek, které vám pomohou najít levné letenky, jako jsou například Skyscanner, Google Flights, Kiwi, eSky a další. Tyto stránky vám umožní srovnávat ceny letů a vybírat nejlevnější možnosti.

Srovnávače najdou nejen nejlevnější možné letenky na přímé trase od různých leteckých společností, ale i možné kombinace cesty s různými leteckými společnostmi. To vám váš může ušetřit peníze na vaší cestě.

#5 Kreditní karty s bonusovými body

Mnoho kreditních karet nabízí bonusové body za nákupy letenek. Můžete také využít kreditní karty, které nabízejí speciální slevy pro cestování. Pokud použijete kreditní kartu s bonusovými body k nákupu letenky, získáte další body za utracené peníze. Tím můžete nakonec ušetřit na nákladech na cestování. Některé kreditní karty nabízejí možnost vyhledávat lety pomocí svých bonusových bodů. Například pro měsíc říjen bude možné využít nasbírané bonusové body pro letenky Řím, ale na třeba na Londýn se nabídka nevztahuje.

#6 Vyhněte se přímým letům

Přímé lety jsou obvykle dražší než lety s mezipřistáními. Pokud jste ochotni utratit trochu více času cestováním, můžete ušetřit nějaké peníze.

#7 Hledejte mimo sezónu

Pokud je to možné, zkuste cestovat mimo sezónu. Ceny letů jsou obvykle nižší a turistické atrakce nebudou tak přeplněné. V Evropě bývá turistická sezona obvykle od května do září. V některých destinacích, jako jsou letoviska u Středozemního moře, může být sezona delší a trvat až do října.

#8 Využijte studentské slevy

Pokud jste student, můžete se přihlásit k programům, které nabízejí slevy na lety pro studenty. Studentské slevy na letenky jsou nabízeny leteckými společnostmi a cestovními agenturami pro studenty, kteří se účastní akreditovaných kurzů nebo programů. Tyto slevy mohou být použity k nákupu letenek za zvýhodněné ceny.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.