Levnější Vánoce. Podle průzkumu se dá hodně ušetřit například na knihách

Podle Barbory Votavové ze společnosti Knihobot jsou výsledky překvapivé především v tom, že hlavní motivací pro nákup z druhé ruky je fakt, že dané zboží se jinak sehnat nedá.

"Zákazníci jsou cenově senzitivní. U dárků ale stále přetrvává přesvědčení, že by měly být nové. Darovat věc z druhé ruky se Češi teprve učí. Pokud to udělají, je to většinou pragmatický důvod – nelze věc sehnat jinde. Za naší jedinečnou nabídkou k nám míří i většina zákazníků před Vánoci," uvádí Votavová. O novém trendu hovořila v pořadu Čtenáři na TN Live.

Průzkumu se zúčastnilo 1 700 respondentů, které společnost Knihobot oslovila. Vyplývá z něj například to, že 60 procent oslovených už někdy dárek z druhé ruky pořídilo. Letošní Vánoce budou řešit dárkem z druhé ruky zejména lidé ve věkové skupině nad šedesát let. Je jich 45 procent. Ve skupině 36 až 60 let je to pak 31 procent. Nejméně lidí, kteří pořizují dárek ze second handu, je ve skupině 18 až 35 let, a to 23 procent.

[chooze:article;value:530793]

​"Že se lidé nebojí sáhnout po zboží z druhé ruky, je pro nás skvělá zpráva. Věříme, že díky výborné zákaznické zkušenosti je možné postupně odbourávat předsudky vůči použitému zboží a zákazníci v budoucnu budou nakupovat vše potřebné bez rozdílu, zda jde o zboží použité, či nikoliv," říká Votavová.

Čtenáři je pravidelný pořad platformy televize Nova TN Live. Moderátorka Kristina Kloubková si zve atraktivní hosty ze světa literatury a další osobnosti. Hostem nejnovějšího dílu byl například herec Igor Bareš nebo spisovatel Petr Macek.

Kloubková v pořadu také představuje knižní novinky, které míří na pulty knihkupectví, a vede rozhovory s jejich autory.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.